top of page

 Buma Music in Media Awards 2023

Ook dit jaar mochten we weer de Awards produceren voor Buma music in motion.

Het is geweldig dat de Buma Music in Media Awards een platform biedt om deze ondergewaardeerde componisten in het zonnetje te zetten. Deze componisten werken vaak hard achter de schermen en spelen een cruciale rol bij het creëren van de sfeer en emotie van een film, game of televisieshow.

 

Door hun werk te erkennen en te waarderen, krijgen ze de erkenning die ze verdienen en stimuleren we tegelijkertijd hun creativiteit en artistieke ontwikkeling. Het is fantastisch om te zien hoe de muziekwereld evolueert en groeit en we kijken ernaar uit om de beste muziek in de media te vieren en te eren tijdens de Buma Music in Media Awards.

0fb5041b2601433b87e3d2c0d7167ac0.jpg

Content

Dit jaar hebben we als vertrekt punt het gevoel van LP's gebruikt. Analoge apparaten stonden dan ook centraal in deze uitvoering.

Het idee van het gebruik van LP's in deze context is niet alleen een knipoog naar het verleden en een eerbetoon aan de oorsprong van muziekopnames, maar het voegt ook een unieke en authentieke klank toe aan de mix.

BUMA_LP.png

Nominaties

Door het gebruik van verschillende inzendingen kan de producer verschillende genres, stijlen en stemmingen samenbrengen om iets te creëren wat uniek en origineel is.
 
Het is een uitdaging om deze verschillende elementen te combineren en tot een naadloos geheel te smeden, maar dat is precies wat het zo'n interessant concept maakt. Het resultaat is een mix die zowel vertrouwd als nieuw aanvoelt, met elementen die verrassen en betoveren.
 
Maar ook dat de componisten die hun werk hebben ingezonden hun eigen werk terug zouden horen in een uiting die ze nog niet eerder hebben gezien.
Daarbij lieten we de genomineerde weten dat zij genomineerd waren door middel van videos waarbij de werken zouden worden afgespeeld vanaf een LP die de desbetreffende categorie als naam had.
Screenshot 2023-05-02 at 13.38.25.png
Daar hield het niet op. We hebben een stapje extra gedaan om alle genomineerden in het zonnetje te zetten. Om hun verhaal te vertellen, om het verhaal achter hun werkt te vertellen.
Alle 38 genomineerden werden uitgenodigd voor een fotoshoot gevolgd door een interview in een Podcast die we in het leven hebben geroepen speciaal voor de Music In Media Awards.
Hier naast kun je deze afleveringen luisteren, en hier onder kun je een aantal van deze afleveringen bekijken.
PERSWAND_BUMA_2023_small.jpg

Foto's

Van alle foto's gemaakt tijdens de fotoshoot, hebben we vervolgens per genomineerde een cover laten maken van een LP hoes.

Deze LP hoezen werden tijdens de award ceremonie uiteindelijk uitgedeeld aan de genomineerden om mee naar huis te nemen.

In deze LP hoes zat ook een LP waar al het genomineerde werk op te besluisteren was.

De Awards

17 April was de dag van de Awards.
In het Koninklijk Tropen Instituut in Amsterdam, werden de Buma Music In Media Awards gehouden.Meer dan 200 genomineerden en genodigden kwamen hier samen om mogelijke awards in ontvangst te nemen.


 

Asset 1.png

Oevre Award

Een avond vol met eerbetonen aan de werken en de componisten. Met als klapper op de vuurpijl nog een extra award, voor Bob Zimmerman.Hij mocht dit jaar de Oevre Award in ontvangst nemen voor al zijn werk en bijdragen in het werkveld.

Aftermovie

Na een spannende en emotionele avond, werden de winnaars eindelijk bekend gemaakt en werd er uitbundig gejuicht en gefeest.

Maar het feest was nog lang niet voorbij! Na de uitreiking van de awards, werd er een gezellige borrel georganiseerd waarbij de winnaars nogmaals werden gefeliciteerd en de verliezers werden getroost.

Gelukkig hebben we de aftermovie nog om het allemaal nog eens her te beleven! Bekijk de aftermovie hiernaast en geniet nog een keer van deze fantastische avond!

Asset 1.png

Bekijk hier de foto's

bottom of page